"ابومعین ناصر بن خسرو بن حارث قبادیانی بلخی" در سال 394 هجری قمری در روستای قبادیان از توابع "بلخ" زاده شد. پدرناصر خسرو از مردان دولت و مالدار بود. آموزش ناصرخسرو در محل زادن اش شروع شد و پس از پایان درس وارد کار دیوانی در دربار "غزنویان" و سپس "سلجوقیان" شد.
خودش می گوید؛ در چهل سالگی شبی در خواب دیدم مردی به من می گوید:"چند خواهی خوردن از این شراب که خرد از مردم زایل کند؟ اگر به هوش باشی بهتر" ناصرخسرو پاسخ می دهد: "چه کنم که حکما چیزی بهتر از این نتوانستند ساخت که اندوه دنیا ببرد" مرد می گوید:"حکیم نتوان گفت کسی را که مردم را به بیهوشی و بی خردی رهنمون باشد. چیزی باید که خرد و هوش را بیفزاید." ناصرخسرو می پرسد:" من این از کجا آرم؟" مرد می گوید:" عاقبت جوینده یابنده بود" و به سمت قبله اشاره می کند.
این طوری ناصرخسرو دچار دگرگونی شد و دست از شراب شست و شغل دیوانی را رها کرد و قدم در راه سفر گذاشت. مفصد نخستش مکه بود و از آن جا تا "آذربایجان" و " ارمنستان" و "آسیای صغیر" و " شام"و " تونس" را گردش کرد و چند سالی ساکن مصر شد.
اتفاق مهم بعدی زندگی ناصرخسرو در مصر افتاد و او به مذهب اسماعیلی گروید و با هدف ترویج این مذهب به خراسان بازگشت.
مردم خراسان دعوت او را رد کردند و از خانه و کاشانه اش تاراندند.
ناصر خسرو نخست به مازندران و سپس به خراسان و نیشابور فرار کرد و مخفیانه دعوت به اسماعیلی گری را ادامه داد. در نهایت امیر بدخشان که اسماعیلی شده بود او را فرا خواند و او پذیرفت و تا پایان عمر ساکن آن دیار شد.
ناصر خسرو در سال های پایانی 460 و یا همان حوالی درگذشت و جسمش در بدخشان به خاک سپرده شد.
فرهنگنامه ی عمید شامل واژههای فارسی، لغات عربی، اروپایی و ترکی به...
جلال الدین محمد بلخی رومی در ششم ربیع الاول سال 604...
سید محمد حسین بهجت تبریزی در سال 1285 خورشیدی در روستایی به...
محمد معین در نهم ماه دوم بهار سال 1297 هجری خورشیدی...
کلیات مولانا جلال الدین بلخی رومی ، شامل مثنوی شریف، غزلیات شمس...
"جمالالدین ابومحمد الیاس بن یوسف نظامی"، شناخته شده به "نظامی گنجوی"...
Created with AppPage.net
Similar Apps - visible in preview.