UND, 1974 yılında Türkiye kara nakliye sektörünün her türlü sorununu ulusal ve uluslararası platformda çözmek amacıyla bir araya gelen sektör temsilcileri tarafından bir meslek örgütü kimliğiyle kurulmuştur. Aradan geçen yıllarda dünyaya hakim olan küresel ekonomi düzeni, hem Türkiye ekonomisini hem de kara nakliyesi sektörünü değiştirmiş ve sektör Türkiye’nin dikkat çekici gelişme gösteren sektörlerinden biri haline gelmiştir.
Değişen dünyaya hakim olan küresel ekonomi UND'nin de yapısını değiştirmiştir. Değişen yapısıyla UND sıradan bir mesleki örgüt kimliğinden vazgeçmiş, kimliğini 2001 yılında yeniden tanımlamıştır.
2001 yılında yapılan Olağan Genel Kurul seçimlerinde, EFQM Mükemmellik Modeli‘ne dayalı katılım esaslı yönetim modelini üyelere sunarak, sektördeki değişim beklentisine cevap veren Ömer Çetin Nuhoğlu, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.
Üyelerinin sahip olduğu güçle niceliksel liderliğini, niteliksel liderlikle bütünleştirmeyi hedefleyen UND faaliyetlerini etkinleştirmek ve ulusal ve uluslararası düzeyde hizmet ağını geliştirmek için üyelerinin ihtiyaçları ve beklentilerine uygun bir organizasyon modeli oluşturmuştur.
UND’nin var oluş sebebi ile ilgili ana ilkelerin oluşturulmasından sorumlu Yönetim Kurulu, ana ilkeleri uygulamaya dönüştürecek olan ve UND’nin motoru olarak tanımlanabilecek İcra Kurulu, ana ilkelerin, UND’nin tüm hedef ve ilkelerinin tüm ülkeye ve hatta dünyaya yayılımını sağlayacak olan temsilcilikler, sorunları yönetime katılarak çözen gönüllüler olan Çalışma Grupları, organizasyon çatısını oluşturmuşlardır.
İcra Kurulu yürütmeden sorumlu iken, UND üyelerinin de icraya katılım süreci başlatılmıştır. Sektörün her bir sorununu çözmeye ya da hedefine ulaşmayı sağlayacak çalışma grupları oluşturulmuş ve gönüllü üyelerin bu çalışma gruplarında aktif olarak “icra”nın içinde yer alması sağlanmıştır. Çalışma grupları UND’de “şeffaf ve katılımcı” yönetim modelinin oluşmasına da temel teşkil etmiştir.
UND’de merkeziyetçi değil, yerinden yönetim anlayışı benimsenmiştir. Bu nedenle, 12 bölge temsilciliği organize edilmiştir. Organizasyonun sektörün dinamikleri yönünde şekil alması amacı ile Hedeflerle Yönetim benimsenmiş ve stratejileri hayata geçirecek tüm projeler, profesyonel bir kadroya sahip organizasyon ile yönetilir duruma gelmiştir.
3.5 milyar dolar yatırımı olan ve yan sektörleri ile birlikte yaklaşık 300.000 kişiye istihdam sağlayan sektörün 940 üyeli öncü kuruluşu olan UND’nin %90’ını temsil ettiği uluslararası karayolu nakliye sektörü toplam ihracatımızın değer bazında yaklaşık % 53’ünü taşımaktadır. Bu faaliyetleri ile her yıl 3-3.5 milyar dolar katma değer sağlamaktadır.
Türk taşımacılarının taşıma yaptıkları ülke sayısı her geçen gün artarken, karayolu taşımacılığı çevre, siyasal vb. nedenlerle her geçen gün daha karmaşık bürokratik bir çarka tabi olmaktadır. İşte, bu nitelikteki bir sektörün temsilcilerine hizmet vermekle yükümlü olan UND bu nedenle vizyonunu ‘Türkiye’de ve dünyada örnek-önder sektör kuruluşu olmak’ olarak revize etmiştir. Çünkü UND üyeleri sadece Türkiye’nin dış ticaretini değil “dünya dış ticaretini” taşımayı hedeflemiştir. Son yıllarda da UND’nin girişimleriyle üçüncü ülkeler arası taşımalarda Türk taşımacılarının payı artmıştır.
Umuda Vesile, coğrafi ayrım gözetmeksizin insani yardım, eğitim ve kalkınma yardımı alanlarında...
Biz de Selimiye Muhallebicisi olarak, Osmanlı ve Türk mutfağından aldığımız ilham ve...
Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı 2018 yılında İstanbul’da kuruldu.Vakfımız, ülkemizin...
Maygold Kuyumculuk A.Ş markasıdır....
Bu uygulamayı kullanarak çok kolay bir şekilde bağış yapabilir, yaptığınız bağışları takip...
İnsan sayısının artışına bağlı olarak büyük şehirler trafik, ikamet, eğitim ve sağlık...
Created with AppPage.net
Similar Apps - visible in preview.