Back to Top
Flashback app Screenshot 0
Flashback app Screenshot 1
Flashback app Screenshot 2
Flashback app Screenshot 3

About Flashback app

Flashback härstammar från den lokala fanzinen Dead or Alive som grundades och publicerades den 25 februari 1983 av då 14-årige Jan Axelsson i Norrköping. Det utvecklades till flera projekt med fokus på olika aspekter av subkulturer; huvudsakligen punk och bytte namn till Flashback i februari 1993.

Flashbacks webbplats publicerades först i juni 1995 som en stor anhängare av copyleft. Företaget publicerar "Skandinaviens största neutrala nyhetsbrev" med över 120 000 abonnenter varje månad. Det utropade målet är att uttrycka underjordiska åsikter. Webbplatsen har vid flera tillfällen stängts av myndigheter och har fått böter på hundratusentals kronor.

År 2003 avgjorde en rättegång vid marknadsdomstolen Flashback Media Group AB och Jan Axelsson, som fastställde att forumet hade visat olaglig reklam för utrustning för piratkryptering av kabel-TV, och dömde att förlaget inte hade utövat tillräcklig redaktionell kontroll över innehåll i Flashback-forumet. Som en konsekvens av den pågående rättegången stängdes forumet av i slutet av 2002. Flashback Media Group AB och Jan Axelsson fick vardera böter på 400 000 SEK på prov och tvingades betala rättegångskostnaderna på 250 000 SEK. [2] Flashback öppnade igen 2003. Mellan 2003 och 2010 var det baserat i England och ägs av Flashback Enterprises Ltd. Sedan 2010 är det baserat i New York, USA och ägs av Flashback International Inc.

I oktober 2010 startade Flashback Media Group AB Travel Forum, en resewebbplats med artiklar, guider, recensioner och diskussioner om reserelaterat innehåll.