Back to Top
Vogels van Nederland en België Screenshot 0
Vogels van Nederland en België Screenshot 1
Vogels van Nederland en België Screenshot 2
Vogels van Nederland en België Screenshot 3

About Vogels van Nederland en België

Met de vogelgids "Vogels van Nederland en België" kunt u alle in Nederland en België voorkomende vogelsoorten leren kennen en determineren. De gratis versie bevat de meest voorkomende soorten en kan worden uitgebreid met betaalde abonnementen, die op elk moment kunnen worden opgezegd.

Deze veldgids, uitgegeven door het gerenommeerde Vogelinformatiecentrum op Texel, is uitstekend geschikt voor zowel beginnende als gevorderde vogelaars. Met de gratis versie van de app krijgt u al een inhoudelijk uitgebreid pakket van alle 320 meest voorkomende vogelsoorten en vele functies.

Belangrijk in deze app zijn de unieke identificatiekaarten, die speciaal zijn gemaakt voor de vogels die in Nederland en België voorkomen. Ze tonen de verschillende (onder)soorten en de verschillende verenkleden. Elke kaart bevat ook speciale kenmerken en onderscheidende tekens die de aandacht vestigen op mogelijke verwarring met andere soorten.

Een ander belangrijk onderdeel van de soortbeschrijvingen is de uitgebreide tekstuele informatie over het voorkomen en de grootte van de vogel maar ook het uiterlijk, de determinatiekenmerken van een vogelsoort en de erg lijkende vogelsoorten. Ook tekst over de populatie, de soortstatus, het geluid, de eieren en het gedrag zijn te vinden. De beschrijvende tekst bevat aantekeningen over de bijzondere kenmerken van de volwassen mannetjes en vrouwtjes, maar ook over de verschillende andere verenkleden en de jongere vogels. De gratis versie van de app bevat ook een Europese verspreidingskaart voor elke soort.

Verdere functies van de gratis basisversie zijn een handmatige identificatiefunctie, de mogelijkheid om verschillende soorten direct met elkaar te vergelijken en een zoekfunctie. Deze vergelijkingsfunctie kan zowel voor de foto's als voor de kaarten, eieren en geluiden worden gebruikt. Ook is registratie, het opslaan, terughalen en exporteren van waargenomen vogels mogelijk.

De gratis basisversie van de app kan worden aangevuld met nog meer uitgebreide inhoud en leuke, nuttige extra functies. Deze zijn verkrijgbaar als onderdeel van een maand- of jaarabonnement. De abonnementen kunnen ten allen tijde worden opgezegd. Een deel van de opbrengst van de abonnementen gaat naar de bescherming van vogels in Nederland.

Uw abonnement geeft u toegang tot de volgende extra inhoud:
- 3D-vogelmodellen, waarbij vogels worden weergegeven als driedimensionale objecten die van alle kanten kunnen worden bekeken
- Een vogelafbeelding met behulp van augmented reality (AR), waarbij de vogel in kwestie op schaal als driedimensionaal object in de omgeving kan worden geplaatst en via het scherm van het toestel kan worden bekeken
- meer dan 750 vogelgeluiden
- Video's van alle vogels in de app
- Foto's van de eieren van alle vogels in de app
- Identificatie van vogels met behulp van kunstmatige intelligentie: In het abonnement zijn ook zeer nuttige functies van automatische soortidentificatie met behulp van kunstmatige intelligentie inbegrepen. Vogels kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van een afbeelding/foto of aan de hand van het opgenomen geluid.

Similar Apps

Vogelführer Birdlife Schweiz

Vogelführer Birdlife Schweiz

0.0

Mit dem “Vogelführer Birdlife Schweiz” können Sie alle in der Schweiz heimischen...

Dragonfly Id Britain & Europe

Dragonfly Id Britain & Europe

0.0

A comprehensive field guide to the dragonflies and damselflies of Britain and...

Libellen Id Europa - mit Fotoe

Libellen Id Europa - mit Fotoe

0.0

Dies ist die völlig neue Sunbird Naturführer App zur Bestimmung aller 164...

Wildbienen Id BienABest

Wildbienen Id BienABest

0.0

Um Wildbienen zu bestimmen wurde diese einzigartige Bienen App im Rahmen des...

All Birds Germany  - Photo Gui

All Birds Germany - Photo Gui

0.0

*** Do you want to go birding in Germany? Then this is...

All Birds West Indies: Puerto

All Birds West Indies: Puerto

0.0

This bilingual, mobile field guide for the West Indies includes all 415...